Syllabus prednášok 1. Význam a ciele disciplíny. Základné pojmy, legislatíva 2. Požiadavky na výrobné objekty v potravinárskych závodoch 3. Projektovanie a výstavba mäsospracujúcich závodov, vonkajšia a vnútorná prevádzka 4. Výstavba a prevádzka hydinárskych závodov 5. Výstavba a prevádzka mliekarenských závodov a prevádzok 6. Zariadenia pre získavanie a ošetrovanie mlieka v prvovýrobe 7. Zariadenia pre ošetrenie a spracovanie mlieka v mliekarenskom závode 8. Výstavba a prevádzka minibitúnkov a minimliekární 9. Obalová a baliaca technika ,obaly 10. Overovanie prototypov strojov a strojných zariadení 11. Nekonvenčné metódy pri ošetrovaní potravín, zariadenia v gastrotechnike 12. Pracovné prostredie v potravinárskych závodoch, sanitačné systémy 13. Uplatňovanie systému HACCP v potravinárskych prevádzkach Syllabus cvičení 1. Kritériá pre výstavbu potravinárskych závodov, čítanie a posudzovanie projektovej dokumentácie 2. Veterinárno-hygienické posudzovanie konštrukčných a stavebných materiálov 3. Mäsospracujúce závody – výrobné prevádzky 4. Strojné zariadenia jatočnej výroby MZ 5. Špeciálne strojné zariadenia mäsovej výroby MZ 6. Strojno – technologické celky mliekarenských závodov 7. Stroje a linky hydinárskych závodov 8. Chladiarenstvo, termokonzervácia 9. Špeciálna gastrotechnika – Gastro, obchodné prevádzky 10. Posudzovanie a hodnotenie kovových obalov 11. Posudzovanie a hodnotenie sklenených obalov a obalov z plastov 12. Dojacie linky a dojacie zariadenia – ŠPP Z. Teplica 13. Nové trendy a výrobné technológie v potravinárskom priemysle |