Požiadavky na obsahovú náplň praxe z hygieny a technológie mlieka (prvovýroba mlieka) - ovládať problematiku výroby a spracovania mlieka v poľnohospodárskom podniku, vrátane hygienických a technologických podmienok - zúčastniť sa povinných odberov vzoriek mlieka v poľnohospodárskej prvovýrobe slúžiacich pre hodnotenie kvality mlieka - ovládať problematiku okruhu vyšetrovaných ukazovateľov u surového kravského mlieka v pôsobnosti CSL – riešenie sporných otázok cestou výrobcov aj RVPS - zúčastniť sa na odbere autentickej vzorky mlieka Národný plán kontroly rezíduí V rámci Národného plánu kontroly rezíduí v živých zvieratách a v produktoch živočíšneho pôvodu v Slovenskej republike (ďalej len „NPKR“), ktorý bol schválený Európskou Komisiou, sú sledované zakázané látky, veterinárne lieky a látky, ktoré môžu byť použité na veterinárne účely a kontaminanty. Študent sa má oboznámiť s postupmi, ktoré nadväzujú na výsledky získané v rámci NPKR. Hygiena krmív Činnosť je zameraná na veterinárny dozor a úradné kontroly pri výrobcoch krmív ako aj na farmách hospodárskych zvierat, vrátane odberu na vzoriek na zdravotnú neškodnosť. Zdravie a ochrana zvierat Pozornosť sa sústreďuje na kontrolu a dozor nad zdravotným stavom chovov, premiestňovaním zvierat. Rýchly výstražný systém ( RASFF) Študent sa oboznamuje s fungovaním RASFF. Kontaktné miesto RASFF (ŠVPS SR) zhromažďuje a vyhodnocuje poskytnuté informácie a oznamuje Európskej komisii opatrenia z dôvodu ohrozenia zdravia a bezpečnosti spotrebiteľa týkajúce sa uvádzania potravín do obehu, odporúčania uplatnenia špecifických podmienok pri uvádzaní potravín do obehu, zákaz vstupu dávky, kontajnera alebo nákladu potravín. Prehliadka jatočných zvierat a mäsa na bitúnkoch Študent vykonáva prehliadku ante a post mortem ošípaných, hovädzieho dobytka , oviec, kôz a hydiny pod dozorom úradného veterinárneho lekára. |