FIKSELOVÁ, M., MELLEN, M., MARCINČÁK, S.: Zdravotná bezpečnosť potravín. 1. vyd. SPU, Nitra, 2012. 124 s. GÖRNER, F., VALÍK, Ľ: Aplikovaná mikrobiológia požívatín. Malé Centrum, Bratislava, 2004: 528 s. GRIEGER, C., VAŘEJKA, F.: Mikrobiológia požívatín živočíšneho pôvodu. Príroda, Bratislava,1991:288 s. Nariadenie (ES) č. 178/2002 Európskeho Parlamentu a Rady z 28. januára 2002, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín (Úradný vestník Európskej únie, L 31, 1.2.2002: 463-486). Nariadenie Európskeho Parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 z 29. apríla 2004 o hygiene potravín (Úradný vestník Európskej únie, L 139, 30.4.2004: 319-337). Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 z 29.4.2004, ktorým sa ustanovujú osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho pôvodu (Úradný vestník Európskej Únie, L 139/55,30.4.2004: 14-74). Nariadenie Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2017/625 z 15. marca 2017 o úradných kontrolách a iných úradných činnostiach vykonávaných na zabezpečenie uplatňovania potravinového a krmivového práva a pravidiel pre zdravie zvierat a dobré životné podmienky zvierat, pre zdravie rastlín a pre prípravky na ochranu rastlín (Úradný vestník Európskej únie, L 95: 1-142). Nariadenie Komisie (ES) č. 2073/2005 z 15. novembra 2005, o mikrobiologických kritériách pre potraviny (Úradný vestník Európskej únie, L 338, 22.12.2005: 1-26). Nariadenie Komisie (ES) č. 1881/2006 z 19. decembra 2006, ktorým sa ustanovujú maximálne hodnoty obsahu niektorých kontaminantov v potravinách (Úradný vestník Európskej únie, L 364, 20.12.2006: 5-24). Nariadenie Komisie (ES) č. 1441/2007 z 5. decembra 2007, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériách pre potraviny (Úradný vestník Európskej únie, L 322, 7.12.2007:12-29). Nariadenie Komisie (EÚ) č. 37/2010 z 22. decembra 2009 o farmakologicky účinných látkach a ich klasifikácii, pokiaľ ide o maximálne limity rezíduí v potravinách živočíšneho pôvodu (Úradný vestník Európskej únie, L 15, 20.1.2010: 1–72). Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1129/2011 z 11. novembra 2011, ktorým sa mení a dopĺňa príloha II k nariadeniu Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 vytvorením zoznamu Únie obsahujúceho prídavné látky v potravinách (Úradný vestník Európskej únie, L 295, 12.11.2011: 1-177). Nariadenie vlády Slovenskej republiky z 9. júla 2003 č. 320/2003 Z. z. o monitorovaní určitých látok a ich rezíduí v živých zvieratách a v produktoch živočíšneho pôvodu. In Zbierka zákonov č. 320/2003, čiastka 145, 2541–2585. PIPOVÁ, M. a kol.: Hygiena a technológia spracovania sladkovodných a morských rýb. Vienala, Košice, 2006, 417 s. Potravinový kódex Slovenskej republiky. SING, A.: Zoonoses - Infections Affecting Humans and Animals: Focus on Public Health Aspects. Springer, 2015, 1143 pp. Vykonávacie nariadenie Komisie (EÚ) 2015/1375 z 10. augusta 2015, ktorým sa ustanovujú osobitné predpisy na úradné kontroly trichinel v mäse (kodifikované znenie). (Úradný vestník Európskej únie, L 212, 11.8.2015:7-34). http://www.svssr.sk/ |