Prednášky: 1. Audit ako forma úradnej kontroly. Právny základ. 2. Požiadavky na vykonávanie auditov ustanovené rozhodnutím Komisie č. 2006/677/ES. 3. Charakteristika procesu auditu. 4. Implementácia procesu auditu. 5. Predkladanie správ z auditu. 6. Postupy v nadväznosti na výsledky auditu. 7. Dokumentácia auditu. 8. Výkon auditu u prevádzkovateľa potravinárskeho podniku živočíšneho pôvodu. 9. Výkon auditu u prevádzkovateľa potravinárskeho podniku rastlinného pôvodu. 10. Audit uplatňovania postupov správnej hygienickej praxe a postupov založených na zásadách analýzy nebezpečenstva a kritických kontrolných bodov (HACCP) prevádzkovateľom potravinárskeho podniku. 11. Modelová situácia výkonu auditu u prevádzkovateľa potravinárskeho podniku. 12. Modelová situácia výkonu auditu u prevádzkovateľa potravinárskeho podniku. 13. Modelová situácia výkonu auditu u prevádzkovateľa potravinárskeho podniku. Cvičenia: 1. Vymedzenie základných pojmov. 2. Personál vykonávajúci audity. Kompetentnosť audítora. Poverenie na výkon auditu. 3. Definovanie cieľov auditu, jeho predmetu a kritérií. 4. Príprava plánu auditu a pracovných dokumentov. 5. Realizácia otváracieho stretnutia. 6. Komunikácia počas auditu. Úlohy sprievodcov a pozorovateľov. 7. Zistenia auditu. Určenie zhody/nezhody s kritériami auditu. Záznam o nezhode. 8. Príprava a realizácia záverečného stretnutia. 9. Príprava, schválenie a distribúcia správy z auditu. 10. Ukončenie auditu. Realizácia následného auditu. 11. Odovzdávanie a prezentácia seminárnych prác. 12. Odovzdávanie a prezentácia seminárnych prác. 13. Odovzdávanie a prezentácia seminárnych prác. |